arjanvd.nl

Elders op het web VI

· link · 194 woorden

The Nastiest Feud in Science

Wetenschappers zijn net mensen. Dat is natuurlijk een waarheid als een koe. En toch is het schokkend om te lezen hoe juist wetenschappers elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Want je verwacht een fatsoenlijk wetenschappelijk debat over de vraag waarom of waardoor dinosaurussen zijn uitgestorven.

Maar dat is het bepaald niet.

How the West Was Lost

De Verenigde Staten van Amerika waren aan het begin van de 19e eeuw de Verenigde Staten van het oosten van Amerika. Daar kwam verandering in toen in de tweede helft van die eeuw de trek naar het westen begon.

John Wesley Powell, hoofd van de US Geological Survey, vond dat een heel slecht idee. Onvermoeibaar en onverschrokken maakte hij duidelijk dat er te weinig water zou zijn om gewassen te verbouwen en vee te laten grazen.

Er werd niet naar hem geluisterd. Toen al werden waarschuwingen op wetenschappelijke grond niet gewaardeerd. Maar hij had wel gelijk.

Bugatti Chiron van Lego, op ware grootte

Meer dan 1.000.000 Lego Technic onderdelen, 1.500 kilogram, 2.304 (kleine) elektromotoren en een topsnelheid van 29 km/h. Gewoon omdat het kan, een life-size Bugatti Chiron van Lego. Supervet.

Reactieformulier