Rebic, Kuipers, een juichende Duitser en politiek

188 woorden
sport voetbal

Ook in de tweede week van het wereldkampioenschap in Rusland keek ik best veel voetbal. En ik voel me vermaakt, moet ik wel zeggen.

Ante Rebic

Argentinië draait voor geen meter, en Kroatië juist wel. Dan gaat de Argentijnse doelman Caballero ook nog verschrikkelijk in de fout. Rebic doet hier alles goed, waarbij ik vermoed dat het helpt dat hij geen tijd heeft om na te denken. Want voor hetzelfde geld schiet-ie de bal het stadion uit of raakt-ie vol de cornervlag.

Björn Kuipers

Een kenmerk van zelfverzekerdheid is juist toegeven dat je het fout had. Hoe groot het belang ook is van de (enorme) ego’s om je heen. Conclusie: Björn Kuipers zit lekker in z’n vel.

Juichende Duitser

Sommige mensen weten zich geen raad met hun opgekropte spanning. De Duitse teammanager Georg Behlau is zo iemand. Hij wrijft de winst in extremis op Zweden er na het laatste fluitsignaal nog even in bij de Zweedse bank.

Zoals juf Ank zou zeggen: ‘Dat vinden we niet raar, dat vinden we bijzonder.’

Politieke uitingen

Ik moet altijd lachen als de FIFA voetballers beboet vanwege politieke uitingen. Heel hard lachen.